Global HF (Ionospheric Map)

Friday, October 1, 2010

Amboii..kasar nampak

Salam,

Sorang rakan lama sms dan bertanyakan kepada saya ..repond kepada posting sebelum ini. Kenapa ayat kasar nih? Saya jawab "biar kasar didepan jangan lembut didepan tapi tikam kita dari belakang"..dia tanya lagi..sapa? Saya kata..carilah laman web mana yang sekarang nih dok rancak langsung kondem terutama 9w2.

Inilah akibat ego mengatasi sifat rendah diri. Semua orang buat ..semua salah. Main CB salah, tak tahu CW ibarat CB,  SOP salah, SUP salah, tak pi CW salah (bukan HAM), tak mau cakap ngan 9w2 kalau tak tau CW...qrp salah...beli radio qrp salah (9w2 bodoh sebab beli).....10m meter band sampah....SDR kondem (tak heran laa bagi dia)..terbaru pasal beli radio HF....semua yang 9w2 buat salah...sapa tak marah...sapa tak geram...

Mula dulu saya ingat tak dak laa cerita2 camni dah di era 20an nih...rupa rupanya..meleset tanggapan saya...

SAYA HANYA MELUAHKAN DENGAN KATA KATA SAYA DI BLOG, 9M2 KATA MACAM2 DENGAN SINDIRIAN DI WEB DAN 40M BAGAIMANA PULA?

Jadi itulah asal ceritanya. Untuk hari ini selepas hati rasa cukup sedih dengan kisah ini..tiba tiba pada belah petang 9w2usf, 9w2icq telah berkumandang untuk mencuba QRP bersama station BH7OZG.

Terubat juga bila 9w2usf buat pertama kali Mobile QRP telah berjaya mendapat station tersebut. Alhamdulillah tunggu punya tunggu..giliran saya pulak..Telescopic QRP 1 watts. So...tengok la video...bukan nak bangga..tapi nak kongsi...anda nak try..memang best kerana ia memang munasabah...








72 ..de 9w2di

2 comments:

wandy said...

tak boleh tahan.....1 watt jer tu....

9m2out said...

salam..
i do think escapisme is not a good choice bang din :..jgn marah saya tulih omputih noo..bukan la nak menunjuk2 pandai speaking, saja laa..lebih..apa org kata..lebih lembut didengar..samada di depan mau pun di belakang..happy dx..kalo x dapat xpa..coba dan coba lagi..usaha antenna kejayaan, yeah!