Global HF (Ionospheric Map)

Wednesday, September 22, 2010

21 Sept 2010 : QRP mengamuk di 10m.

Perghhh..tengok ke tajuk jaa dah macam nak pi perang jaa..heheh. Tapi inilah hakikat beberapa "kaki" QRP yang dah mula menjejakkan suara mereka ke udara melalui 10m.

Yang tersenarai QRP station:
  1. 9w2icq
  2. 9w2usf
  3. 9w2ppg
  4. 9w2bzi
  5. 9w2nia (QRP Mobile)
Dengan tidak mengenal erti kesusahan anda semua telah maju setapak lagi. Terima kasih kita juga kepada 9w8alf, 9w8sya dan 9w6zul yang telah memberi respond dan sabar untuk setiap kali memberi signal report kepada rakan2 terutama rakan QRP.

Saya tak sempat nak rakam semua tapi yang lain tunggu ..ada rezeki kita rakam lagi..

Untuk Syed (9w8sya) mungkin selepas ini anda akan ke 9m8..jadi jangan la lupa jengah2 kami disini.






72..de 9w2di

3 comments:

9W2BZI said...

Terima kasih abg din...kerana rakaman ini...bertambah semangat lagi untuk mencuba QRP ke tempat yang jauh lagi selepas ini...

9w2di said...

QSL Rozie...juga terima kasih kepada anda yang sudi untuk turut serta dalam cabaran QRP 10m nih..kita akan update dari masa kesemasa. Tahniah kepada anda juga kerana dah maju setapak lagi dalam HAM...

Sylar said...

eh..eh..kena rakam laaa.... malu la aku ni... :)

9w6zu|