Global HF (Ionospheric Map)

Wednesday, June 16, 2010

16 Jun 2010 : Japan attack Malaya










































Kalau org tua2 kita baca tajuk nih mau marah depa..hehehe... Kisahnya begini. Pada mulanya saya dapat terima E20wxa...selalunya pelan sora dia. Namun hari ini kuat pula kedengaran. Jadi SMS mula menjadi senjata untuk tembak kawan kawan terutama 9w2.

Lepas tu, mula jam 7 pm, dah mula dgr station dari Jepun. Apa lagi terus jaaa CQ..mak aih..berdedam masuk. SMS ke 2 kepada rakan2 bahawa Jepun dah masuk..hmmm..apa lagi..orang kuat DX..9w2oza, 9w2esm dan 9m2rdx...wahhh...udah pile up nihhhh....

Itulah kisahnya. Tak laa sehebat rakan2 yang dok bekerja di 20m dan 15m. Bolehlaa setakat pile up Jepun. Janji pile up...tak tau la kot depa nak boh nama lain ka...mana standard 10m nihh kan....

Log hari nih :
1. e20wxa
2. ja1fio
3. ja5cpj
4. ja3wpn
5. ja3jot
6. jh7rtq
7. 7n4ngr
8. ja1idc
9. ua0cw
10. jg1xlz
11. jh7cvm
12. ja3gft
13. jh1hic
14 ua0lhg
15. jh1kln

Tahniah buat 9w2esm kerana dapat 35 from Japan dan buat amir 9w2oza....tak lupa juga rizal..dan kalau ada local lain yang bekerja hari nih. Hampir sebulan tak cq camnie..memang rindu..bagus gak kalau kekadang membuka nihhh...bukan apa...tak laa bosan sangat kalau asyik membuka jaaa...

Kepada yang sudi melayan sms saya..tima kasih..kalau ganggu kasi tau naaa...

73...de 9w2di

2 comments:

M.Zaifful said...

kat kita takde info pun, aduss melepas la plak, ingatkan nak cuba dx kat kampung, hehehehehe, salam 73.de9w2mzy.

Mohd Rizal said...

Aisey man patut dah tersenarai dah dalam group sms tu. Takpa bang sure ada lagi tu just get ready je heheheh. Mana yang DX wkd JA aritu pls check QSL card via MARTS Biro QSL yg pasti depa ni hantar QSL via biro.
Tq